Fan van Sparta
Nieuws

Jong Sparta ook begonnen aan de voorbereiding en wint eerste wedstrijd

Jong Sparta Rotterdam is afgelopen week ook begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er is veel nieuw in de Tweede Divisie komend seizoen, te beginnen met de naam. Waar we net gewend raakten aan de Jack’s League moeten we vanaf dit seizoen gewend raken om Betnation Divisie te noemen als naamgevend partner van de Tweede Divisie. Jong Sparta heeft ook een nieuwe hoofdtrainer, namelijk Jeff Stans. Hij zal dit seizoen geassisteerd worden door Fouzi Mesaoudi.

In de eerste basisopstelling van Jong Sparta deze voorbereiding zijn ook een flink aantal nieuwe namen te zien. Mede omdat het eerste elftal gisteren in de oefenwedstrijd tegen vv Bergambacht in de tweede helft een aantal spelers liet spelen die ook nog in Jong Sparta kunnen spelen was het een zeer jeugdig Jong Sparta dat het op De Herdgang opnam tegen Jong PSV.

In de eerste minuut van de wedstrijd was het gelijk raak voor Jong Sparta. Na goed voorbereidend werk van Constantijn Schop gaf Aymane Bais vanaf de rechterkant een prima voorzet. Jesse Bal kreeg de bal perfect op zijn hoofd en kopte de 0-1 binnen. In het kwartier dat volgde had Jong Sparta nog twee kansen om de score te vergroten. Een schot van Owen van der Meer ging net voorlangs, maar de solo van Jesse Bal had de 0-2 moeten zijn. Hij schoot echter recht op de doelman.

Na de eerste drinkpauze van de wedstrijd wisselde Jong Sparta de eerste spelers al zodat zoveel mogelijk spelers ritme kunnen opdoen en speeltijd krijgen En gelijk na de hervatting had Jong Sparta wederom een grote kans op de 0-2. Dit keer was het invaller Dean Zandbergen die de bal gaf aan Jorn Triep. Zijn schot ging naast. Twee minuten later schoot Jorn Triep wederom op doel, dit keer was de paal de reddende engel voor Jong PSV.

Tijdens de rust bleven beide teams op het veld van De Herdgang en zochten zij de schaduw op van de bomen die rondom het veld gegroeid zijn. Jong Sparta kreeg met een voorzet van Zandbergen op Schop de eerste kans van de tweede helft. In de 60e minuut kwam Jong Sparta dan toch op de zo verdiende 0-2 voorsprong. Constantijn Schop werkte af na een voorzet van Tiziano Vianello.

In de 71e minuut kreeg Jong PSV de eerste grotere kans van de wedstrijd. Een kopbal werd echter netjes gestopt door Dylan Tevreden. Het was Jong Sparta dat de wedstrijd met nog een kwartier te spelen in het slot gooide. Dylan van Wageningen met een prima assist op Tiziano Vianello, die de bal in de bovenhoek schoot. Mike Frimpong had nog bijna de 0-4 op zijn schoen, maar via de buitenkant van de paal bleef dit Jong PSV bespaard.

De wedstrijd stond ook in het teken van veel rouleren met spelers waardoor iedereen, behalve de reservedoelman, speeltijd kreeg in Eindhoven. Al met al een prima start van de oefencampagne voor Jong Sparta.

Basisopstelling Jong Sparta Rotterdam:

Rafael de Hey, Jedemy Laveist, Max de Ligt, Kjeld van den Hoek, Alegria Zenguele, Constantijn Schop, Aymane Bais, Hamza el Dahri, Jorn Triep, Owen van der Meer, Jesse Bal.

Overige spelers: Mike Frimpong, Dylan van Wageningen, Augustin Drakpe, Tiziano Vianello, Delano Vianello, Ayoni Santos, Dean Zandbergen, Dylan Tevreden (k)

Vandaag heeft de KNVB het speelschema voor de Tweede Divisie bekendgemaakt. Deze divisie zal in het nieuwe seizoen niet langer meer de Jack’s League, maar de Betnation Divisie heten. Daarin treft Jong Sparta als eerste tegenstander ACV Assen, dat als kampioen van de Derde Divisie Zaterdag is gepromoveerd naar de Betnation Divisie. In de tweede speelronde neemt Jong Sparta het opnieuw op tegen een regerend kampioen, maar dan die van de Derde Divisie Zondag. ADO’20 Heemskerk komt op 26 of 27 augustus naar Sportpark Dijkpolder, waar Jong Sparta tot de winterstop al haar thuiswedstrijden af gaat werken.

Tot dusver zijn de precieze data en tijdstippen nog niet bekend. Op een later moment zullen deze gecommuniceerd worden.

Bekijk hier het volledige programma van Jong Sparta:

Jong Sparta competitieschema

Bron: www.sparta-rotterdam.nl