Fan van Sparta
Nieuws

JONG SPARTA BRENGT BEZOEK AAN HEKKENSLUITER OFC

Jong Sparta Rotterdam reist zondagmiddag af naar Oostzaan om het daar op te nemen tegen OFC. De mannen van trainer Geert Arend Roorda willen de 1-0 overwinning op Quick Boys van vorige week een goed vervolg geven. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt.

Vorige week boekte Jong Sparta een hele fijne zege. De Kasteelheren waren met een 3-1 overwinning op SV Spakenburg goed uit de winterstop gekomen, maar konden dat niet het gewenste gevolg geven. Er werd met 2-1 verloren op bezoek bij Jong FC Volendam en in Maassluis was vv Noordwijk met 0-3 te sterk. Na een 0-0 gelijkspel in Scheveningen kwam er tegen Quick Boys weer een driepunter. Vlak na de rust maakte Mohammed Tahiri de enige treffer van het duel. Het was een verdiende zege voor Jong Sparta, dat het in de tweede helft naliet om verder uit te lopen. De Kasteelclub steeg door die zege naar de 12e plaats.

OFC doet het een stuk minder goed dan Jong Sparta. De geel-zwarten werden vorig seizoen kampioen van de Derde Divisie Zondag, maar hadden toch op meer gehoopt in hun debuutjaar in de Tweede Divisie. OFC is met 13 punten de hekkensluiter, waarmee het weer op weg lijkt terug te keren naar de Derde Divisie. Dit seizoen won OFC pas drie keer, waarvan één keer dit kalenderjaar. Dat was een hele verrassende op bezoek bij HHC Hardenberg. Door doelpunten van Niels Butter en Niels Springer werd de huidige nummer twee van de Jack’s League met 0-2 verslagen. Hierna kon OFC op het eigen Sportpark OFC niet stunten tegen VV Katwijk. De formatie van trainer Pieter Mulders verloor met 1-3 en ging vorige week met 4-0 onderuit in Haarlem tegen Koninklijke HFC.

Eerder dit seizoen speelde Jong Sparta in Maassluis de eerste officiële wedstrijd ooit tegen OFC. De rood-witten boekte toen een fraaie 6-0 overwinning. Mohammed Tahiri eiste met een hattrick de hoofdrol. David Garden, Delano Vianello en Achraf Madi maakten de andere drie doelpunten. In oktober trof Sparta 1 OFC in de eerste ronde van het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. De wedstrijd die in Purmerend gespeeld werd, won Sparta met 1-3. Jason Lokilo maakte de openingstreffer, waarna Tobias Lauritsen voor de andere twee doelpunten tekende.