Fan van Sparta
Nieuws

Henk Fraser verruilt Sparta voor FC Utrecht

Volgens RTV Rijnmond verruilt trainer Henk Fraser Sparta voor FC Utrecht deze zomer. Volgens het medium is de transfer al rond en Fraser lijkt het min of meer te bevestigen.

Henk Fraser gaf eerder aan dat hij Sparta aan het einde van dit seizoen zou gaan verlaten, na vier mooie jaren op Spangen. Toen onlangs René Hake werd ontslagen bij FC Utrecht werd direct de naam van Henk Fraser al genoemd. FC Utrecht had eerst Rick Kruijs aangesteld als interim trainer met assistentie van oud Sparta trainer Dick Advocaat maar al snel werd de naam van henk Fraser genoemd als nieuwe trainer. Volgens RTV Rijnmond gaat het dus echt gebeuren deze zomer.

Henk Fraser wil het nieuws dus nog niet bevestigen, maar lijkt dat impliciet wel te doen. "Ik ga er niet over liegen, maar ik ga het ook nog niet bevestigen als dat zo zou zijn. Dat is ook niet zo netjes, dat doe je altijd in samenspraak met welke club dan ook. Als ik een afspraak maak, dan doe ik dat met een club. Dat heb ik met Sparta gedaan, met Vitesse, noem maar op. En ik vind dat dit ook met Utrecht zo zou moeten zijn."

De assistent-bondscoach van Louis van Gaal was voor zijn Vitesse- en Sparta-tijd actief bij ADO Den Haag. In de jaren tachtig speelde de oud-verdediger twee seizoenen bij FC Utrecht.