Fan van Sparta
Nieuws

Henk Fraser met onmiddellijke ingang gestopt bij Sparta.

Sparta trainer Henk Fraser zou met onmiddellijke ingang gestopt zijn als trainer van de Kasteelclub. De leiding van Sparta wilde het slot van het seizoen in zonder assistent trainer Aleksandar Rankovic waarop Henk Fraser besloot te stoppen. De trainer zou zo wie zo aan het einde van het seizoen al vertrekken want hij gaat aan de slag bij FC Utrecht. Gerard Nijkamp, technisch directeur, heeft Rankovic opzij gezet en Fraser verklaarde zich solidair. Rankovic is een kandidaat om als assistent meet te gaan met Fraser naar Utrecht. Het is onduidelijk waarom Nijkamp van Rankovic afwilde.

Het rommelt sowieso al langer bij Sparta. Niet alleen omdat de club keihard vecht tegen degradatie, maar ook omdat het vertrek van technisch directeur Henk van Stee het nodige heeft losgemaakt. Het is geen geheim dat Fraser en Van Stee het goed met elkaar konden vinden.

Sparta staat op de laatste plaats in de eredivisie en heeft nog vier wedstrijden om directe degradatie te ontlopen. Het verschil met Fortuna Sittard, dat met 29 punten op de veertiende plaats staat, is vier punten. Willem ll (17e, 26 punten), PEC Zwolle (zestiende, 26 punten) staan ook nog boven Sparta.

Nourdin Boukhari neemt tijdelijk de honneurs waar na het vertrek van Henk Fraser bij Sparta. De Rotterdamse clubleiding hoopt dat Maurice Steijn bereid is om de laatste vier wedstrijden te doen.

Fraser vertrok zondag omdat technisch directeur Gerard Nijkamp van Sparta af wilde van assistent-trainer Aleksandar Rankovic, maar dat was ook tegen het zere been van Fraser, die zich solidair verklaarde. Naar verluidt lag Rankovic niet goed bij een deel van de spelersgroep.

Wat er precies gaat gebeuren op Het Kasteel, is nog even afwachten. Boukhari, assistent onder Fraser, neemt de honneurs tijdelijk waar. Op de achtergrond probeert Sparta Steijn voor de groep te krijgen voor de laatste vier wedstrijden. Hij zou eigenlijk pas vanaf aankomende zomer aan de slag gaan.