Fan van Sparta
Nieuws

Gerard Nijkamp lovend over Sparta

Na zijn periode PEC Zwolle en de Verenigde Staten is Gerard Nijkamp blij verrast met de gang van zaken binnen bij Sparta. De technisch directeur, die eind december Henk van Stee opvolgde in Spangen, wil met zijn nieuwe werkgever de weg omhoog inzetten.

Vorig seizoen eindigde Sparta op de achtste plaats in de Eredivisie maar dit seizoen loopt het met een huidige zestiende plek minder voortvarend. De positie op de ranglijst baart Nijkamp geen zorgen. "Sparta is echt een héél sterk merk, niet te vergelijken met de eerdere clubs die ik gewend ben, met alle respect", stelt Nijkamp in gesprek met De Telegraaf "Dat heeft te maken met het achterland hier, het type club, de historie, hoe zaken eerder zijn opgebouwd, de spelers die hier zijn geweest, de mensen eromheen..."

Nijkamp zet na de winterstop niet vol in op een nieuwe hoge eindklassering. "Pieken, zoals vorig seizoen, moet je vooral koesteren. Natuurlijk hoop ik dat we nog een keer de achtste plaats behalen, maar ik zet niet álle pijlen daarop. De ondergrens moet in alles omhoog, zodat het verval niet te groot is als het een keer tegenzit. Nu gaat het in eerste instantie om in de Eredivisie blijven. Dat is wat iedereen aantrekt."

Eerder deze woensdag strikte Sparta Hans de Koning voor een functie in het bestuur. De Koning moet op voetbalgebied als klankbord fungeren voor het hele bestuur. Sparta begint op 16 januari aan de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen SC Cambuur. In de weken daarop treffen de Kasteelheren FC Utrecht en Feyenoord.