Fan van Sparta
Nieuws

Feyenoord maatje te groot voor Soparta

Sparta - Feyenoord

Sparta Rotterdam heeft vanmiddag de stadsderby tegen Feyenoord verloren. Op een bomvol Kasteel verloor Sparta met 1-3. Mica Pinto maakte namens de Kasteelheren nog wel een wereldgoal, maar het bleek niet genoeg voor een resultaat.

Trainer Maurice Steijn moest in de derby een lastige keuze maken. Adil Auassar keerde na drie duels schorsing weer terug in de selectie. Voor de routinier was er echter geen basisplaats. Mike Eerdhuijzen, die hem in de maand maart prima verving, behield zijn basisplaats. Daardoor begon Steijn met dezelfde elf namen als in de laatste wedstrijd tegen Emmen. Ook de man in vorm Koki Saito begon uiteraard aan de aftrap. Jeremy van Mullem was opnieuw de controlerende middenvelder, omdat Jonathan de Guzmán nog altijd met een blessure niet inzetbaar is.

Sparta had het moeilijk in de openingsfase en ontsnapte na vijf minuten aan een achterstand. Een van richting veranderde voorzet van Alireza Jahanbakhsh werd door Nick Olij ternauwernood uit het doel getikt. Even later was er een nieuwe mogelijkheid voor Jahanbakhsh, maar kopte hij naast. Feyenoord drukte Sparta steeds verder naar achteren en kwam na 12 minuten op voorsprong. Orkun Kökcü was al dicht bij de openingstreffer, maar zag zijn inzet via een Spartaan net over gaan. Uit de daaropvolgende hoekschop maakte Igor Paixão alsnog de 0-1.

Sparta had het lastig, maar kreeg na twintig minuten plots een kans. Na een goede bal van Jeremy van Mullem, kwam Koki Saito naar binnen. De Japanner zag zijn schot onschadelijk gemaakt worden door Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther. Hoewel de 1-1 niet in de lucht hing viel die na ruim een halfuur toch. Mica Pinto werd op twintig meter van de goal niet aangepakt en joeg de bal de kruising in! Een wereldgoal van de Luxemburger en het bracht Sparta plots weer naast Feyenoord. Daar had drie minuten later verandering in kunnen komen. Olij liet een voorzet los, maar Jahanbakhsh verzuimde dit cadeautje uit te pakken. Hij schoot voorlangs.

De 1-1 deed Sparta goed, dat beter in de wedstrijd kwam. Op slag van rust kregen de Kasteelheren de kans op de 2-1. Joshua Kitolano zette Vito van Crooij na een Spartaanse counter alleen voor Wellenreuther. De clubtopscorer vond echter de Duitse goalie op zijn weg. In de blessuretijd van de eerste helft kon de 2-1 alsnog vallen. Sparta kreeg een strafschop na een handsbal bij Feyenoord. Van Crooij ging achter de bal staan, maar zag Wellenreuther de goede hoek kiezen en redden.

Zo ging Sparta na een moeizaam begin met 1-1 rusten, terwijl het op slag van rust twee grote kansen liet liggen. In de tweede helft keerde de scherpte bij Feyenoord terug. Sebastian Szymanski had op aangeven van Paixäo de 1-2 op zijn schoen, maar Mike Eerdhuijzen lag in de weg. Even later mocht Szymanski aanleggen voor een vrije trap, maar dit keer kreeg hij de bal niet tussen de palen. Vervolgens groeide Sparta weer in de wedstrijd en deelde het na een uur spelen een speldenprikje uit. In de kluts kwam de bal bij Van Crooij terecht, die echter recht op Wellenreuther schoot.

De wedstrijd golfde qua kansen op een neer, want een paar minuten later kreeg Feyenoord weer een aantal goede mogelijkheden. Eerst schoot Szymanski rakelings voorlangs, waarna Santiago Gimenez een betere kans kreeg. Hij schoot volledig vrijstaand wild over. Twee minuten later kon de Mexicaan echter alsnog juichen. Hij werd alleen voor Olij gezet en rondde beheerst af: 1-2. Weer twee minuten later liep Feyenoord bijna uit naar 1-3. Invaller Javairo Dilrosun vond Szymanski in het strafschopgebied, die de bal echter naast het doel van Olij plaatste.

Een kwartier voor tijd was het alsnog raak voor Feyenoord. David Hancko draaide zich handig vrij in het strafschopgebied en tekende voor de 1-3. In de slotfase probeerde Sparta nog terug in de wedstrijd te komen. Invaller Younes Namli werd daarin nog gevaarlijk, maar schoot over.

Meer zat er niet in voor Sparta dat met 1-3 verloor van Feyenoord. Daardoor blijft het gevoel dat er meer in had gezeten. Volgende week gaan de mannen van trainer Maurice Steijn op bezoek bij AZ.