Fan van Sparta
Nieuws

Dirk Abels verhuist naar Zwitserland

Dirk Abels gaat Sparta transfervrij verlaten en gaat spelen voor het Zwitserse Grasshoppers melden de Zwitsers op hun website.

Abels was in de afgelopen vier jaar actief bij Sparta, waar hij 146 wedstrijden speelde. De Rotterdammers hoopten lange tijd op een verlenging, aangezien het contract van Abels op 1 juli afliep. Het opleidingsproduct van PSV gaat echter transfervrij vertrekken. 
 

Schermopname _34_

De Zwitsers schrijven op hun website:
Grasshopper Club Zurich is verheugd de ondertekening van rechtsback Dirk Abels aan te kondigen. De 26-jarige komt transfervrij naar GC Zürich en heeft een contract voor twee jaar gekregen met de optie van een jaar verlenging.

Dirk Abels verhuisde in 2009 van zijn moederclub naar de jeugdopleiding van PSV Eindhoven, waar hij alle jeugdniveaus doorliep. In 2018 maakte de verdediger zijn debuut voor het eerste elftal van de Nederlandse beker. In januari 2019 trad Abels in dienst bij Sparta Rotterdam, waar hij via de play-offs in amper zes maanden tijd promoveerde naar de top van de Eredivisie. Tijdens zijn tijd in Rotterdam maakte hij maar liefst 146 optredens en speelde hij vier keer in de play-offs van de Conference League. De Nederlander verhuist nu transfervrij naar Grasshopper Club Zurich.
 

Schermopname _35_

Ploegleider Bernt Haas: "We zijn nog op zoek naar de juiste spelers die passen in onze transferstrategie. Met Dirk hebben we weer een versterking voor de verdediging, die zal er een goede eenheid mee vormen."

Hoofdtrainer Bruno Berner vult aan: «Met zijn ervaring in de Nederlandse eerste klasse brengt Dirk veelzijdigheid en stabiliteit in onze verdediging. Dirk's wil en motivatie om voor GC te spelen, heeft me ook overtuigd. Het is belangrijk voor ons om spelers met deze mentaliteit in het team te hebben, die ons duidelijk laten zien dat ze deel willen uitmaken van onze club."

Grasshopper Club Zurich is verheugd om Dirk Abels te verwelkomen in het team en om samen met hem het nieuwe seizoen te beginnen.
 

Schermopname _36_