Fan van Sparta
Nieuws

Boëtius Bevestigt: Sparta Rotterdam Is Mijn Mogelijke Nieuwe Club

 

Jean-Paul Boëtius is misschien binnenkort weer te zien in de Eredivisie. De voormalige Feyenoord-speler bevestigde maandagavond dat hij momenteel in gesprek is met Sparta Rotterdam.

"Ik ben sinds vandaag in gesprek met Sparta," onthulde Boëtius aan tafel bij Rondo. Eerder was al bekend dat hij zijn conditie op peil hield bij Het Kasteel. "Ja, ik mag daar fit blijven. Ik heb met hen getraind. Ze willen me nu. Wat uit die gesprekken komt, moeten we nog zien."

Boëtius zit sinds afgelopen zomer zonder club nadat hij zijn contract bij Hertha BSC niet verlengde. "Misschien ben ik te kritisch geweest in mijn beslissingen. Sommige deals gingen niet door. Dan zit je ineens in deze situatie. Ik ben nu minder kritisch dan afgelopen zomer. Ik sta er erg open voor."

"Hellas Verona was een optie, ik ben daarheen gegaan om te kijken," wees Boëtius ook aan. Bij de Serie A club was het gevoel echter niet goed. "Financieel was alles in orde. Alleen mijn 'ja' ontbrak nog. Het gevoel was er niet.

Als Boëtius aan de slag gaat in Spangen, lijkt het erop dat de Sparta toeschouwers hem niet op de vleugel moeten verwachten. Hij brak oorspronkelijk door als vleugelspeler, maar heeft nu een andere voorkeurspositie. "Ik wil op het middenveld spelen. Op positie nummer zes, acht of tien zie ik wel zitten. Ik ben multifunctioneel. Dat is nog een punt van discussie.